Editia 2013

Speakeri despre editia 2013

Prof. dr. Marin Burlea, presedinte Societatea Romana de Pediatrie
„Trebuie s-o felicit pe doamna Conf. Dr. Daciana Branisteanu, pentru ca s-a dovedit extrem de inspirata in organizarea acestui eveniment, prin valoarea specialistilor care au participat la lucrari, dar, in acelasi timp, si pentru ca a invitat specialisti din diverse alte specialitați care au sau nu legatura directa cu dermatologia, pentru ca, in acest fel, depașim granitele specialitatilor noastre si deslusim anumite interferente care ne ajuta sa fim mai competenti fata de pacientii nostri.”

Prof. dr. Giovanni Pellacani, Universitatea din Modena, Italia
“Am acceptat cu mult entuziasm invitatia Dacianei Branisteanu, am vrut sa vin aici stiind ca este un loc minunat, ca acest congres este foarte bine organizat si ca atmosfera este placuta si frumoasa.”

Dr. Caterina Longo, Universitatea din Modena, Italia
“Oamenii de-aici sunt foarte calzi si draguti. Sunt pentru prima data la Primavara Dermatologica Ieseana si este o oportunitate grozava pentru mine, deoarece sunt acoperite foarte multe teme din dermatologie.”

Dr. Elena Ardelean, Berlin, Germania
“Este un concept interesant care se apropie de conferintele internationale, il gasesc salutar si sper sa fie, in continuare, la fel si sa aiba succes la colegii mei dermatologi.”

Prof.dr. Francesca Larese Filon (Trieste, Italia)
“Cred că evenimentul este o ocazie foarte buna pentru dermatologi sa se cunoasca intre ei, sa discute si sa invete unul de la celalalt, asa ca ma bucur ca sunt aici si ca pot intelege, chiar daca nu tot, dar o mare parte din ceea ce se prezinta in limba romana.”

Prof. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi
“Ati avut sansa de o vreme extraordinara, care s-a corelat perfect cu titlul si cu spiritul acestei manifestari. Am apreciat inca de la prima editie numarul mare de tineri prezenti in sala si faptul ca echipa de organizatori a adus lume de prim profesionalism care sa isi spuna punctul de vedere la granita dintre dermatologie si specialitatile lor. Va felicit si sper sa ne intalnim si la urmatoarea editie.”

Prof. Dr. Caius Solovan, presedinte Societatea Romana de Dermatopatologie
“Dermatologia este o specialitate dinamica si cu foarte multe zone de granita cu alte specialitati si cred ca tocmai asta a reusit acest eveniment sa scoata in evidenta: legatura cu alte specialitati. Cred ca dermatologii vor beneficia de pe urma acestui concept, pentru ca vor vedea boala de piele prin prisma unui organism intreg si sa nu se limiteze doar la manifestarile cutanate.”

Prof. Asoc. Dr. Dana Jianu, vicepresedinte Societatea Romană de Chirurgie Estetica
“Este o intalnire stiintifica de inalta tinuta, interdisciplinara, foarte bogat reprezentata de colegi din diferite specialitati, colegi care au ce sa spuna. Suntem intr-un centru vechi, istoric al Romaniei, este primavara, care inseamna regenerare si nou, si este foarte binevenita aceasta intalnire stiintifica.”

Prof. Dr. Maria Stamatin, Prorector la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi
“Un eveniment foarte bine realizat, mai ales ca s-a gandit la aceasta multidisciplinaritate. Ca sa avem rezultate, ar trebui sa existe o foarte buna comunicare intre cei care compun echipa sistemului de sanatate din Romania. Ceea ce face doamna Conf. Daciana Branișteanu este un lucru foarte bun si UMF-ul poate fi mandru de această manifestare.”

Prof. Dr. Norina Forna, Decanul Facultatii de Medicina Dentara Iasi
“Acest eveniment este de referinta nu numai prin conținutul stiintific, care este atat de bine conceput si construit pe un schelet pluridisciplinar, dar si prin maniera de organizare a evenimentului, fie ca discutam de departamentul stiintific prin program, fie ca discutam de cel social sau de viziunea generala in realizarea evenimentului.”

Prof. Dr. Evelina Moraru
“Opinia mea e ca orice eveniment medical care are ca obiectiv sa adune specialisti din mai multe ramuri pentru eficienta tratamentelor este foarte binevenit. Si este binevenit si pentru ca, in dermatologie exista foarte multe manifestari care tin de tulburari sistemice, de alta patologie, de medicina interna, de gastroenterologie, de imunologie…si e un eveniment foarte binevenit si foarte bine organizat.”

Prof. Dr. Paul Botez, Sef Clinica Ortopedie-traumatologie Spitalul Clinic de Recuperare, Iasi
“Am apreciat evenimentul inca de anul trecut, cand a fost prima editie. Anul acesta lucrurile s-au asezat si mai bine, mai ales prin organizarea foarte riguroasa si foarte profesionista, prin contactul permanent intre organizatori si invitati. Am remarcat o paleta extraordinar de larga de opinii si de invitati din foarte multe specialitati. Lucrul asta m-a impresionat cel mai mult: faptul ca li s-a oferit posibilitatea de a-si etala cunostințele unor colegi, cercetatori, cadre didactice, oameni cu preocupari in diferite domenii si, din acest punct de vedere, a fost o mare reusita.”

Prof. Dr. Mircea Onofriescu, Director de Cercetare la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi
“Am remarcat ca sunt foarte buni sponsori, locatia este foarte placuta si este de felicitat colectivul doamnei doctor Daciana Branisteanu ca a organizat din nou aceasta Primavara Dermatologica Ieseana si, sincer sa fiu, imi doresc sa vin si la anul la aceasta manifestare, pentru ca eu cred ca este utila nu numai pentru medici specialisti, am vazut si foarte multi rezidenti din specialitatea noastra obstetrica-ginecologie si din alte specialitati. Sunt niste referate foarte interesante, multidisciplinare si va felicit ca ati organizat asa de bine aceasta manifestare.”

Prof. Dr. Anca Colibaba
“Organizare impecabila, continuturi de cea mai buna calitate, lectori de marca si participanti motivati. Am fost onorati sa avem ocazia ca in numele proiectului My story sa prezentam un film din acest proiect despre Gr. T. Popa realizat in urma interviului cu prof. Patru Firu, asistent al lui Gr. T. Popa. Vizionarea filmului a fost urmata de comentarii erudite despre momentele vizionate ale colegului nostru, dr. Richard Constantinescu, titular al disciplinei de Istoria Medicinei si de reflectii cu caracter educational privind rolul motivational al istoriei orale din partea prof. dr. Anca Colibaba si dr. Lucia Petrescu. Felicitari tuturor organizatorilor si participantilor si Paste luminat in casele dumneavoastra!”

Prof. Dr. Alexandru Oanta
“Este o organizare impecabila. Doamna Conf. Daciana Branisteanu a dorit foarte mult ca aceasta manifestare sa iasa foarte bine si a iesit foarte bine. Sigur, este o reintalnire a medicilor dermatologi din tara, dar nu numai medici dermatologi, ci si medici de alte specialitati, astfel incat se pot prezenta situatii de granita intre diferite specialitati. Din pacate, gandirea clinica a medicului incepe sa dispara din ce in ce mai mult si ajungem la dependenta aceasta de analize, de investigatii, fara a avea de la inceput cat de cat un diagnostic in vedere. Este nevoie de mai multe manifestari cu caracter interdisciplinar.”

Prof. dr. Stela Gotia
“Nu putem sa ne consideram atotstiutori in toate domeniile si, de aceea, la aceasta manifestare ar fi trebuit sa nu aiba loc rezidentii si specialistii tineri, sa mai ceara scaune, pentru ca tot ce s-a spus astazi in aceasta sala a fost un bagaj de informatii de care eu, dupa 47 ani de meserie, m-am bucurat, mi le-am ordonat, le-am imbogatit, am fost atenta cu ce specialist trebuie sa colaborez intr-un anumit moment, ceea ce ar fi minunat daca s-ar intelege. Asa ar trebui facut, ca atunci dobandesti si modestie, stii cand nu stii destul si trebuie sa te tot perfectionezi si, pe de alta parte, bolnavul beneficiaza de a fi trimis exact acolo unde are nevoie.”

Cerc. stiintific gr. II Monica Neagu, Sefa Laboratorului de Imunologie al Institutului „Victor Babes”
“Unul dintre aspectele important pozitive ale evenimentului este faptul că au participat cu preponderenta studenti si mai putin medici care am intrat deja pe un fagaș, pentru ca studentii, in general, sunt cei care se afla la o rascruce si mai ales cei din ani terminali, iar orice manifestare care iti permite sa urmaresti abordul aceleiasi patologii din mai multe perspective te-ajuta enorm sa vezi pe ce directie esti chemat sa te duci.”

Conf. Dr. Camelia Margareta Bogdanici
“Este un concept foarte bun si, de fapt, atunci cand vorbim de medicina, trebuie sa vorbim de echipa. Este binevenita aceasta manifestare, pentru ca aduna specialisti din diferite specialitati si ne uneste si ne reaminteste ca trebuie sa trimitem pacientii spre binele lor, in primul rand.”

Ionel Onofras, coordonatorul expozitiei de arta contemporana
“Doamna Conf.dr. Daciana Branisteanu este o fiinta foarte sensibila si raspunde extraordinar de bine la stimulii culturali si s-a gandit ca acest eveniment, care este emblematic pentru cetatea de scaun a culturii romanesti – ceea ce reprezinta inca Iasiul -, sa ofere, pe langă hrana profesionala, si o hrana spirituala, prin organizarea unei expozitii de arta. Si impreuna cu ea am hotarat sa facem o galerie de arta contemporana, invitand alaturi de mine inca doi mari oameni de arta: profesorul Dragos Patrascu, grafician si profesorul Constantin Tofan, pictor.””

Dr. Ilarie Brihan
“A fost o manifestare foarte reusita, cu lectori foarte buni, si s-a reusit si aducerea unor lectori din strainatate, lucru foarte apreciat la noi, care au prezentat teme foarte actuale si lucruri foarte noi in domeniul de specialitate al dansilor. Ma bucur ca a participat un numar foarte mare de rezidenti, pentru care a fost un real suport stiintific.”

Dr. Ion Florea
“Eu am venit cu peste 20 de rezidenti din Craiova pentru ca ei sunt foarte dornici sa invete si pentru ca evenimentul abordează teme din toate specialitatile: din ortodontie, din farmacologie, din alergologie, medicina de familie…”

Dr. Stefan Jianu
“Eu, care nu sunt dermatolog, am fost mai curand atras de problemele pe care le intalnesc zi de zi si pe care le tratam impreuna cu colegii dermatologi (…)si am fost interesat, de asemenea, de procedurile moderne de tratament legate de folosirea luminii, adica a laserului, ceea ce, de asemenea, fac de niste ani buni si sunt curios totdeauna sa vad ce-a mai aparut sau ce-au mai adunat ca si experienta colegii mei.”

Prof. Dr. Ursula Stanescu
“Cred ca este foarte important ca pe fiecare specialitate macar o data la doi ani sa aiba loc o intalnire si cu specialistii, dar si cu studentii si rezidentii de la medicina, cum ar fi, de exemplu, astazi cei de la dermatologie, sa poată participa, sa asculte prelegeri interesante, sa vada demonstratii pe care altfel nu au cum sa le vada. E tot mai greu de organizat manifestari de genul acesta, care sa intruneasca atat de multi participanti. Eu am perceput extrem de pozitiv faptul ca in sala erau foarte multi tineri, studenti si rezidenti. Nici studentii, nici rezidentii nu stau foarte bine din punct de vedere financiar, asa incat pentru ei este foarte important sa poata sa participe si sa asculte din foarte multe domenii conferinte care vin si le aduc informatii pentru care ar trebui sa citeasca foarte mult si in directii foarte diferite ca sa si le poata face asa incat sa le poata utiliza.”

Asist.univ. dr. Corina Badescu
“Ca orice lucru pe care il face doamna doctor Branisteanu, nu poate sa fie decat desavarsit. Doamna doctor Branisteanu este un profesionist desavarsit, este un cadru didactic desavarsit si-atunci tinuta evenimentului si toate lucrurile pe care le poti vedea la un asemenea eveniment sunt la cote maximale. Doamna doctor Branisteanu aduce oameni de foarte inalt nivel profesional, aduce oameni care seamana cu dumneaei din punct de vedere al viziunii si-atunci lucrurile ies bine si ies intreg, tinuta este deosebita. Eu nu sunt dermatolog, eu sunt om de laborator, dar lucrurile sunt interesante si pentru cei din laborator si pentru studenti si pentru rezidenti, nu neaparat pentru dermatologi, pentru care este construit evenimentul.”

Sef lucrari dr. Robert Ancuceanu
“Atat cat pot eu sa percep, Primavara Dermatologica Ieseana are o componenta predominant educationala, nu neaparat indreptata spre cercetarea originala.”

Sef lucrari dr. Nicuta Manolache
“Este o idee deosebita pe care a realizat-o doamna conferentiar Branișteanu si consider ca, daca debutul a fost în 2012, deja in 2013 avem o participare mult marita cu profesori adusi din toate centrele universitare si din afara tarii. Este meritul dumneaei ca a reusit sa ne adune si cred ca nivelul stiintific al aceste manifestari egaleaza valoarea unui congres national. Cred ca asta este, in primul rand, meritul doamnei conferentiar, ca reuseste sa ne mobilizeze, sa ne antreneze sa fim in permanenta prezenti la lucrari.”

Dr. Toni Feodor
“As vrea sa felicit din toata inima organizatorii si pe doamna conferentiar Branisteanu. Nu stiu in Romania daca se mai fac aceste congrese si simpozioane interdisciplinare. Vedeti, simplul fapt ca ulcerul este tratat de foarte multe specialitati: dermatologie, chirurgie vasculara, chirurgie estetica, chirurgie generala. E un lucru foarte important de a ne intalni, de a pune la punct un tratament, de a standardiza acest tratament al diverselor probleme care sunt legate fie de ulcer, fie multidisciplinare.”

Dr. Gloria Suciu
“Mi-a placut foarte mult organizarea evenimentului. Ma bucur ca am fost invitata sa particip la acest eveniment. Cred ca a acoperit foarte multe teme de interes pentru noi ca si colaborare interdisciplinara si ii doresc mult succes in continuare.”

Dr. Marie Vranceanu
“Mi s-a parut extraordinar. Eu chiar pe Facebook, fiind prietena cu doamna conferentiar Branisteanu, vazusem anul trecut cateva poze, cateva comentarii legate de acest eveniment. Pe urma, am vazut si pagina de Facebook a evenimentului si, anul acesta, in timp ce eu promovam zor-nevoie testul meu genetic de sking-aging, cel pentru prevenirea glaucomului si a degenerarii maculare, doamna conferentiar m-a abordat si m-a intrebat daca nu as vrea sa prezint o lucrare la aceasta manifestare. Mi se pare o manifestare foarte, foarte interesanta, mai ales ca am vazut ca nu se refera numai la partea de dermatologie, mai sunt si alte discipline, mai sunt lucrari si din domeniul altor discipline. Mi se pare un eveniment stiintific important si am acceptat cu placere participarea. Sper sa ne mai vedem si la anul viitor. Este o initiativa extraordinara din punctul meu de vedere, care mobilizeaza specialistii din diverse domenii. In felul acesta, ne punem la masa rotunda, discutam.”

Comitet stiintific Editia 2013

Prof. Dr. Giovanni PELLACANI

caterina_longo1

Dr. Caterina LONGO

Dr. Francesca Larese FILON

Prof. Dr Carmen DOROBAT

Prof. Dr Norina FORNA

dana_baran1

Prof. Dr Dana BARAN

magda_badescu1

Prof. Dr. Magda BADESCU

Prof. Dr. Maria STAMATIN

Prof. Dr. Paul BOTEZ

mircea_onofriescu1

Prof. Dr. Mircea ONOFRIESCU

Prof. Dr. Marin BURLEA

Prof. Dr. Ursula STANESCU

Prof. Dr. Evelina MORARU

carmen_cotrut1

Prof. Dr. Carmen COTRUTZ

Prof. Dr. Marcel COSTULEANU

Prof. Dr. Alexandru OANTA

Asist. Prof. Dana JIANU

Cercet. Gr.I Daniel BODA

Cercet. Gr.I Mihai ALECU

neagu_monica1

Cercet. Gr.II Monica NEAGU

Conf. Dr. Camelia BOGDANICI

Conf. Dr. Irina ZETU

Conf. Dr. Sabina ZURAC

Conf. Dr. Catalina LUCA

Sef Lucr. Gheorghe NICOLA

Sef Lucr. Robert ANCUCEANU

Sef Lucr. Elena REZUS

Sef Lucr. Daniel BRANISTEANU

Sef. Lucr. Nicuta MANOLACHE

Drd. Bogdan MINEA

Asist. Univ. Bogdan DRAGOMIR

Dr. Adriana DIACONEASA

Dr. Aida BADESCU

Dr. Stefan JIANU

Dr. Sonia BADULICI

Dr. Gloria SUCIU

Dr. Toni FEODOR

Dr. Elena ARDELEAN

Dr. Luigi CALAPOD

Dr. Ion FLOREA

Dr. Roxana MUSTATA

Dr. Mirela CHERCIU

Dr. Marie VRANCEANU

Dr. Daniel COSTACHE

Dr. Radu POPA