Dr. Iordache Iordache Nicolae

Dr. Iordache Iordache Nicolae

Intuitiv si contra-intuitiv in relatia dermatolog-pacient
Autor: Iordache Iordache Nicolae

Comunicarea intre medic si pacient este o prioritate scazuta in programa de invatamant medical din Romania, indiferent ca vorbim de facultate sau rezidentiat. Simultan, pacientii devin tot mai informati, tot mai dornici sa participe in luarea deciziilor de sanatate care ii privesc si, in acelasi timp, tot mai expusi unor curente si informatii despre sanatate de o calitate indoielnica. In Romania nu exista protocoale sau ghiduri care sa orienteze dermatologii in a comunica cu pacientii in functie de situatiile cu care acestia se prezinta in acest context in continua schimbare.
Aceasta prezentare va demonstra ca este nevoie de o abordare noua, avand la baza cercetarea stiintifica sistematica in domeniul comunicarii si a relatiei dintre dermatolog si pacienti sau apartinatorii acestora. De asemenea, va indica surse de inspiratie in acest scop celor ce vor sa faca pe cont propriu pasi inainte pe calea modernizarii relatiei dermatolog-pacient.

Intuitively and counter-intuitively in dermatologist-patient relationship
Author: Iordache Iordache Nicolae

Doctor-patient communication is a rather low priority in the curriculum of medical education in Romania both for medical students or residents. In the same time, patients become more informed, more willing to take part in decisions related with their own healthcare while being exposed to fake information or life-style trends. There are no protocols or guidelines in Romania to orient clinicians on how to communicate with patients based on their current condition in such changing circumstances.
This presentation will prove the need for a new approach, based on systematic scientific research in the field of communication and relation between dermatologists and patient and their families. Likewise, will also indicate inspiration sources for this purpose to those willing to make on their own steps toward the modernization of the dermatologist-patient relationship.

Scurt CV

Nicolae Iordache IORDACHE este deopotriva consultant, trainer si autor.
A absolvit facultatea de medicina in 1995 si un master in administrarea afacerilor in 2002. Este doctorand in Comunicare la SNSPA.
Are 5 ani de experienta in managementul ONG-urilor, 11 ani de experienta directa in industria farmaceutica si 10 ani in consultanta de management si oferirea de training pentru dezvoltarea angajatilor companiilor in sfera sanatatii.
In 2013 a publicat in colaborare cu Olivian Breda cartea “Cine esti tu, doctore?”, ghidul medicilor romani pentru a-si construi cariera in jurul unui brand propriu respectabil. In mai 2015 a lanasat cartea “Re-Prezinta! – De ce si cum sa imbratisezi discursul SCHIMBARII in sanatate”, in care pledeaza pentru prezentari care sa produca schimbari in sanatate. Intretine blogul www.cetd.ro dedicat celor care lucreaza in sanatate. Este columnist la Viata Medicala.

Contactează operatorul PDI 2019

15 + 3 =

Operatorul PDI 2019

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: inscrieri@pdi.ro/2019
Website: www.eventernet.ro