Newslettere

Lectori

Naționali

M.D., MBA
Managing Partner, Iordacheiordache T&D, București

WORKSHOP:
Un model de succes în comunicarea cu pacientul: REDE to Communicate
14.00- 16.00

Abilități (necuriculare) pentru o carieră medicală de succes
16.30- 18.30

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa”,
Sala de Lucrări Practice 2 Fiziologie, Iasi

Un model de succes in comunicarea cu pacientul: REDE to Communicate.

In acest workshop vom face o demonstratie referitoare la nevoia de comunicare cu pacientul si vom prezenta modelul elaborat de Cleveland Clinic, un model care a demonstrat rezultate rapide si sustinute in relatia cu pacientul. Are la baza ideea de a dezvolta o relatie cu pacientul si prezinta comunicarea cu acesta ca o succesiune de trei etape: stabilirea si dezvoltarea relatiei iar apoi angajarea pacientului in procesul terapeutic. Workshopul va fi interactiv si demonstrativ. La final, participantii vor pleca cu niste idei noi despre cum sa comunice cu pacientul acestui secol.
Durata: 2-3 ore.
Numar de participanti: maxim 25 studenti la medicina
Limba: romana sau engleza (in caz ca vor sa vina si studenti straini.)

Abilitati (necuriculare) pentru o cariera medicala de succes

In acest workshop vom initia un model de a vizualiza succesul in cariera si vom discuta abilitatile necesare pentru a avea succesul dorit. Vom discuta si cele mai simple si creative modalitati de a dezvolta abilitatile respective in context academic dar nu numai. Workshopul va fi interactiv si demonstrativ. La final, participantii vor putea alege dintr-o multitudine de posibilitati de a-si sustine cariera profesionala aleasa.
Durata: 2-3 ore
Numar de participanti: maxim 25 studenti la medicina
Limba: romana sau engleza (in caz ca vor sa vina si studenti straini.)

Lector:
Nicolae Iordache IORDACHE este deopotriva consultant, trainer si autor.
A absolvit facultatea de medicina in 1995 si un master in administrarea afacerilor in 2002.
Are 5 ani de experienta in m anagementul ONG-urilor, 11 ani de experienta directa in industria farmaceutica si 10 ani in consultanta de management si oferirea de training pentru dezvoltarea angajatilor companiilor in sfera sanatatii.
In 2013 a publicat in colaborare cu Olivian Breda cartea “Cine esti tu, doctore?”, ghidul medicilor romani pentru a-si construi cariera in jurul unui brand propriu respectabil. In mai 2015 a lanasat cartea “Re-Prezinta! – De ce si cum sa imbratisezi discursul SCHIMBARII in sanatate”, in care pledeaza pentru prezentari care sa produca schimbari in sanatate. Intretine blogul www.cetd.ro dedicat celor care lucreaza in sanatate. Este columnist la Viata Medicala.

Medic primar dermatovenerologie
Secția de Dermatovenerologie, Spitalul Clinic de Urgență Militar Central, București;
Clinica Dermaceutica, București

Dr. Lucian Popa
Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă,
Esthetic Center Health & Beauty Iași

WORKSHOP:
Noțiuni fundamentale în chirurgia dermatologică (începători)
Monica Dărmănescu | Lucian Popa
14.00-16.00

Chirurgia dermatologică de la A la Z (avansați)
16.30-18.30

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa”,
Sala de Abilități Chirurgicale, Facultatea de Bioinginerie, Iași

„Concepte de bază și principii esențiale în abordarea dermatologiei chirurgicale „

Chirurgia dermatologică oncologică reprezintă o necesitate în pregătirea medicului dermatolog, care e pregatit în evaluarea clinică și histologică a cancerelor cutanate.
Necesitatea perfecționării pregătirii medicului dermatolog în chirurgia dermatologică, cu stăpânirea riguroasă a tehnicilor reconstructive , a apărut în vederea unei atitudini terapeutice corecte și de actualitate.
Acest curs își propune a prezenta atât noțiuni teoretice (concepte de bază și principii esențiale în chirurgia dermatologică), cât și practice (prin prezentarea unor materiale filmate și exersarea noțiunilor de bază pe material didactic ( ex: piciorușe de porc )
Obiectivul primului workshop este învățarea unor tehnici de bază în chirurgia dermatologică, necesare practicii zilnice: alegerea și utilizarea corectă a instrumentarului, tehnici de anestezie locală, proiectarea și realizarea liniilor de incizie cutanată , tehnica biopsiei, incizia fuziformă și variante, corectarea excesului tisular, alegerea tipului de sutură. Cursanții vor învăța tehnicile de incizie și excizie, suturi superficiale și subcutanate, corectarea excesului tisularNoțiunile teoretice vor trece în revistă structura și anatomia chirurgicală a tegumentului.

 

Pentru al doilea workshop, obiectivul este de a consolida tehnicile de bază și a învăța tehnica de execuție a diferitelor tipuri de reconstrucție a defectelor primare cutanate . Vor fi studiate variante de excizie simplă, corectarea excesului tisular, lamboul de avansare, rotație, transpoziție și variante ale acestora.
Participanții dobândesc noțiunile necesare efectuării tehnicilor de incizie, excizie, sutură superficială și subcutanată, corecția excesului tisular și realizarea de tehnici de acoperire ale defectelor primare: grefe de piele, lambouri cutanate de rotație, avansare, transpoziție și variante ale acestora.
Stăpânirea tehnicilor chirurgicale elementare reprezintă baza pentru abordarea unor proceduri mai complexe adaptate la particularitățile fiecărui pacient.

Short CV:
Medic primar, secția de Dermatovenerologie, Spitalul Clinic de Urgență Militar Central, București
Medic primar dermatovenerologie, Clinica Dermaceutica, București
Doctor în științe medicale; teză de doctorat: ”Studii și cercetări privind abordarea terapeutică chirurgicală în tumorile maligne ale feței”
Membru ales în Comitetul Director al Societății Internaționale de Chirurgie Dermatologică (ISDS)
Membru al European Association of Dermatovenerology (EADV)
Membru al Societății Române de Dermatologie (SRD)
Membru al Societății Române de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală (SRME)
Membru al Societății Române de Dermato-Oncologie (SRDO)