Prof. Dr. Gherman Claudia Diana

Prof. Dr. Claudia Gherman
Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Ulcerele de presiune: actualități și modalități de tratament

Autor: Claudia Gherman

Escarele de decubit – numite și ulcere de presiune sau ulcere de decubit – sunt leziuni ale pielii și țesutului subiacent care rezultă din presiunea prelungită asupra pielii. Escarele de decubit se dezvoltă cel mai adesea pe pielea care acoperă zone osoase ale corpului, cum ar fi călcâiele, gleznele, șoldurile și coccisul.
Persoanele cu cel mai mare risc de apariție a escarelor au afecțiuni medicale care le limitează capacitatea de a schimba pozițiile sau îi fac să petreacă cea mai mare parte a timpului în pat sau în scaun.
Escarele de decubit se pot dezvolta pe parcursul a zile sau luni. Majoritatea plăgilor se vindecă cu tratament, dar unele nu se vindecă niciodată complet. Se pot lua măsuri pentru a preveni escarele și pentru a le ajuta să se vindece.
Lucrarea de față va prezenta câteva dintre metodele de tratament, cu considerații pe marginea lor.

Pressure ulcers: updates and treatment methods

Author: Claudia Gherman

Bedsores — also called pressure ulcers or decubitus ulcers — are injuries to skin and underlying tissue resulting from prolonged pressure on the skin. Bedsores most often develop on skin that covers bony areas of the body, such as the heels, ankles, hips and tailbone.
People most at risk of bedsores have medical conditions that limit their ability to change positions or cause them to spend most of their time in a bed or chair.
Bedsores can develop over days or month. Most sores heal with treatment, but some never heal completely. Can be taken steps to help prevent bedsores and help them heal.
The present work will present some of the treatment methods, with considerations on their side.

Scurt CV

Chirurg vascular și generalist la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca în anul 1990.
A fost șefa secției Chirurgie II în intervalul 2017-2020, iar în prezent este Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unul dintre cele mai mari spitale din țară.
Din anul 2016 este Președinta Societății Române de Angiologie și Chirurgie Vasculară, societate cu peste 25 de ani de tradiție în țara noastră, cu 12 manifestări știinţifice organizate, și care continuă să reprezinte o societate științifică de interes general, cu caracter științific și educațional. Pe parcursul activității sale în cadrul societății a fost preocupată de crearea unui cadru organizatoric adecvat pentru toți specialiștii ale căror preocupări au legătura cu angiologia și chirurgia vasculară, în vederea ridicării continue a nivelului lor profesional și științific. Munca sa a avut ca obiective: susținerea acțiunilor de introducere a unor standarde, ghiduri, tehnici noi (cum ar fi cele de abord endovascular), propunerea de noi competențe și specializări din domeniu, precum și dezvoltarea relațiilor de colaborare cu organizații internaționale similare și afilierea la acestea.
În cursul activității sale a devenit: Membru în Comisia Consultativă de Chirurgie Vasculară a Ministerului Sănătăţii, Membru în Comisia de specialitate Chirurgie Vasculară a Colegiului Medicilor România și Reprezentantul Societații Române de Chirurgie Vasculară în UEMS Section and Board of Vascular Surgery.

Contactează operatorul PDI 2024

10 + 7 =

Operatorul PDI 2024

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@pdi.ro
Website: www.eventernet.ro

Parteneri Media